Cozile de la vamă vor fi reduse. Autoritățile întreprind măsurile necesare

vama

Autoritățile R.Moldova în colaborare cu Poliția de Frontieră va întreprinde acțiuni suplimentare care să contribuie la fluidizarea traficului la frontiera de stat, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere.

Veaceslav Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că instituțiile de profil urmează să vină cu propuneri și soluții în acest sens.

„Perioada iulie-august este o perioadă destul de încărcată pentru frontiera Republicii Moldova. Este vorba de venirea cetățenilor Republicii Moldova, este vorba de plecarea cetățenilor Republicii Moldova în vacanță și în perioada respectivă avem mai multe semnale că sunt anumite probleme ce țin de pierderea de timp la trecerea frontierei de stat. Repet că nu este pentru prima dat, este ceva tradițional. În acest sens s-a solicitat explicațiile și propunerile, soluțiile din partea instituțiilor responsabile. S-a vorbit că se ia în considerație și erau pregătite aceste planuri. Se va încerca să se facă tot posibilul pentru a simplifica, inclusiv se discută cu partenerii noștri – cei din România și cei din Ucraina, privind accesul cetățenilor Republicii Moldova, ca să plece în țările de destinație și venirea lor acasă într-o perioadă foarte restrânsă. Avem practica respectivă, nu este prima dată. Reieșind din aceasta s-a adus la cunoștință că se va face tot posibilul și rezultatele vor fi destul de palpabile”, a declarat Gamurari.

Potriviti datelor Poliției de Frontieră, punctele de trecere Leușeni, Sculeni, Giurgiulești-Galați, Criva și Otaci sunt cele mai solicitate.

You may also like

Comments are closed.

By