15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Controale la taberele de odihnă din Ungheni: S-au găsit produse expirate

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Colaboratorii de la subdiviziunea teritorială ANSA din Ungheni au efectuat două controale inopinate la blocurile alimentare din taberele de odihnă a copiilor, în 5 unităţi comerciale, într-o unitate de alimentaţie publică şi un punct de colectare a laptelui din raza teritorială gestionată.

În timpul controlului la una din tabere s-a constatat că nu toate produse alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă provenienţa. Totodată au fost depistate produse neconforme şi cu termenul expirat: brânză de vaci – 20 kg; smântână – 10 kg; carne de bovină – 5 kg; caşcaval cu cheag tare – 5 kg; carne de pui – 45 kg, bifidoc – 20 kg.

În timpul controlului taberei a sosit distribuitorul produselor alimentare, care de asemenea a fost evaluat privind condiţiile de transportare a produselor alimentare. S-a stabilit, că produsele alimentare de origine vegetală sunt transportate în comun cu produse alimentare de origine animală. De asemenea, personalul care asigura transportarea şi manipularea produselor alimentare, nu dispunea de control medical şi vestimentaţia specială de protecţie sanitară a produselor alimentare. În acelaşi timp, din motivul nerespectării condiţiilor termice de păstrare a produselor uşor alterabile, produse distribuite deja erau neconforme (ambalaj bombat).

Produsele neconforme au fost ridicate şi nimicite. În rezultatul controlului s-a întocmit proces verbal de contravenţie.

Tot în această perioadă la o unitate comercială au fost depistate produse alimentare cu termen de valabilitate expirat şi fără acte de provenienţă (lapte – 4,5 litri; unt – 2 kg; parizer din carne de găină – 1,2 kg). Produse date au fost ridicate şi nimicite.

În total, în urma controalelor de către inspectori au fost întocmite 9 acte de control, 5 prescripţii şi 2 procese verbale de contravenţie.

IMAG0291

IMAG0294 (1)

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img