Cinci oameni, atacați cu acid pe străzile Londrei. Poliția britanică a reținut un suspect

1500020481ea45d96d

Poliţia britanică a reţinut un adolescent suspectat de comiterea celor cinci atacuri cu substanţe corozive care au avut loc în noaptea de joi spre vineri în nord-estul Londrei. Individul în vârstă de 16 ani se află în custodia poliţiei din estul Londrei, fiind suspectat de vătămare corporală gravă şi furt. Potrivit informaţiilor preliminare, toate cele cinci atacuri au fost comise de către aceleaşi persoane.

Cinci persoane au fost atacate într-un interval de 90 de minute, patru în cartierul Hackney şi una în cartierul Islington, a anunţat poliţia. Victimele se află la spital, iar una dintre ele are răni grave la nivelul feţei, catalogate drept „cauzatoare de traume pe viaţă”, au declarat poliţiştii, citează rtv.net.

Potrivit Poliţiei Metropolitane din Londra, primul incident a avut loc la ora locală 22.25, pe strada Hackney. Un bărbat de 32 de ani aflat pe un scuter a fost atacat de doi indivizi, aflaţi pe un alt scuter. Cei doi au aruncat substanţe corozive pe faţa victimei şi i-au furat scuterul.

Ulterior, un incident similar a fost raportat pe strada Shoreditch High, la ora locală 23.05. Cel de-al treilea atac s-a petrecut pe strada Cazenove, la ora locală 23.18. Ultimul incident din cartierul Hackney a avut loc la ora locală 23.37, pe strada Chatsworth. Un bărbat aflat pe un scuter a fost atacat cu acid de către două persoane.

Un atac cu acid a fost raportat şi în cartierul Islington, la ora locală 22.49. Doi bărbaţi aflaţi pe un scuter au aruncat cu substanţe corozive asupra unui bărbat care se plimba pe stradă.

Potrivit unui raport al poliţiei britanice, numărul atacurilor cu acid a crescut dramatic în Londra în ultimii ani. În 2014, au fost înregistrate 166 de incidente, în 2015 au fost 261, în 2016 au fost 458 de cazuri, iar în primele şase luni ale acestui an au fost 119 astfel de atacuri.

You may also like

Comments are closed.

By