Candu: Noua lege a Guvernului ar putea fi votată, în a doua lectură, săptămâna aceasta

95fc19b3-9fef-465e-8331-f3c0244395f6

Noua lege a Guvernului, în lectura a doua, ar putea fi votată în zilele următoare, iar săptămâna viitoare primul ministru Pavel Filip să prezinte deputaților noua structură a Executivului. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului Andrian Candu, după ședința săptămânală a Partidului Democrat. Totodată, Candu a menționat că structura Guvernului este gata în proporţie de 99% și se află pe masa primului ministru şi a experţilor Uniunii Europene.

„Actuala lege este încă de pe timpurile sovietice, care a fost modificată şi completată şi deja nu corespundea realităţii. De aceea, Legea Guvernului prevede competenţe noi, desfăşurarea unor anumite mecanisme, în aşa fel încât să asigure o bună guvernare. În această nouă lege e o reglementare foarte importantă ce ţine de schimbarea structurii Guvernului pentru a eficientiza lucrul în Guvern şi mecanismul cum se face schimbarea structurii Guvernului şi lista noilor ministere. (…) Mai sunt unele detalii care trebuie clarificate, şi imediat ce votăm noua lege a Guvernului, în lectura a doua, şi, eu sper că aceasta se va întâmpla în această săptămână, primul ministru, domnul Filip, va veni în Parlament cu o nouă structură a Guvernului, care la fel va fi dezbătută şi aprobată în Parlament”, a declarat Candu.

Ulterior, în cadrul ședinței Guvernului, și premierul a declarat că până la sfârșitul lunii iulie va merge în Parlament pentru a prezenta noua structură a Guvernului. Totodată, el și-a exprimat regretul față de criticile și comentariile venite din partea opoziției.

„Îmi pare rău, toți se declară reformatori, de viziuni europene, dar atunci când vii și critici o reformă elaborată cu colegii europeni, consilierii de nivel înalt, mi se pare puțin incorect. Cu atât mai mult că această reformă este foarte importantă pentru noi”, a spus premierul Filip.

La fel, speakerul Parlamentului a adăugat că „până la sfârşitul anului, va fi perioada de implementare, perioada de tranziţie prin care vom trece de la Guvernul din 16 ministere la Guvernul din 9 ministere sau câte vor fi”.

foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By