„Business” într-un parc de la Ciocana. Lua bani ilegal pentru închirierea căsuțelor și grătarelor (VIDEO)

Screenshot_2

Ativitatea dubioasă a unui agent economic a fost demascată de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai sectorului Ciocana, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău.

Pe parcursul anilor 2016-2017, proprietarul firmei, de 38 ani, a amenajat o zonă de agrement într-un parc din sectorul Ciocana cu grave încălcări a legislaţiei în vigoare. Acesta a instalat mai multe căsuţe de vară şi grătare pentru frigărui în lipsa autorizaţiilor necesare, fiind date în chirie zilnic persoanelor aflate la odihnă. Conform estimărilor preliminare, agentul economic ar fi încasat ilegal de la cetăţeni mijloace financiare zilnic de la 10 000 lei până la 12 000 lei, prejudiciind astfel bugetul statului.

Ulterior, în cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la sediul întreprinderii, poliţiştii au depistat acte şi înscrisuri de ciornă ce ar demonstra ilegalităţile admise de către responsabili.

Respectiv au fost iniţiate două cauze penale pentru escrocherie şi evaziune fiscală, iar proprietarului întreprinderii i-a fost înaintată învinuirea de către procurori. El riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By