Accidentul din Bavaria // Toate cele 18 persoane date dispărute au murit

07031414-284730921

Autoritățile germane au confirmat că toate cele 18 persoane date dispărute în urma accidentului de autocar produs luni dimineață, în jurul orei 05:00 GMT, pe o autostradă aglomerată din sudul țării, au decedat, cel mai probabil, în incendiul care a mistuit vehiculul după coliziunea cu un autotren, transmite agențiile internaționale de presă.

„În stadiul actual al anchetei, 30 de pasageri sunt răniți, unii grav, și transportați la spitale din împrejurimi. Celelalte persoane și-au pierdut probabil viața în autocarul în flăcări”, au indicat poliția și parchetul local, într-un comunicat.

Tragedia a fost comentată și de purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, care a declarat, într-o conferință de presă, că, numeroase persoane — un grup de turiști din (landul estic) Saxonia — și-au pierdut viața în autocarul care a ars, notează Agerpres.ro.

Inițial s-a anunțat că 31 de persoane au fost rănite și 17 sunt date dispărute în urma gravului accident rutier. Salvatorii au sperat că pasagerii considerați dispăruți s-ar fi putut refugia într-un moment de panică în pădurile din împrejurimi, însă căutările nu au condus la niciun rezultat. În aceste condiții, concluzia autorităților este că toți cei 18 dispăruți și-au găsit sfârșitul în incendiul din autocar.

Accidentul a avut loc pe autostrada A9, între localitățile Münchberg și Gefrees, în landul Bavaria, într-o zonă împădurită și muntoasă, nu departe de frontiera cu Cehia.

În urma coliziunii, autocarul a luat foc și a ars complet. Conform primelor informații, autocarul se îndrepta în direcția Nürnberg când a fost prins într-un ambuteiaj și a lovit un autotren care rula în fața lui.

Grupul de 46 de turiști vârstnici venea din Saxonia, iar la bordul autocarului se mai aflau doi șoferi, în total 48 de persoane, a precizat poliția.

Potrivit autorităților, mai mulți răniți se află între viață și moarte. Specialiști legiști și polițiști au fost mobilizați pentru a descarcera și identifica trupurile din carcasa calcinată a vehiculului. La operațiunile de intervenție iau parte peste 200 de persoane.

You may also like

Comments are closed.

By