Vlad Plahotniuc anunță un nou plan de acțiuni pentru R. Moldova

plahotniuc

Guvernul Filip urmează să elaboreze până săptămâna viitoare un nou plan de acțiuni pe termen scurt în care va include agenda de reforme și prioritățile guvernării pentru următoarea perioadă de timp. Anunțul a fost făcut de liderul PD, Vlad Plahotniuc după ședința de astăzi a formațiunii.

„Până săptămâna viitoare să fie elaborat un alt plan de acțiuni pentru Moldova pentru a doua jumătate a anului 2017. Este nevoie de asumare specială a unui calendar de activități și pași pentru perioada următoare, așa cum am făcut la începutul anului trecut pe care am realizat-o în câteva luni”, a spus Plahotniuc.

Noul plan se va referi la lunile iulie – decembrie 2017 şi va include adoptarea de către Guvern şi Parlament a unui set amplu de măsuri pentru modernizarea ţării, care vor eficientiza în continuare activitatea statului. 

Planul va include:votarea în Parlament şi implementarea legii cu privire la reforma Guvernului; asigurarea funcţionării Agenţiei de Servicii Publice care va uni cinci instituţii şi va reduce tarifele pentru serviciile prestate cetăţenilor; asigurarea funcţionării Agenţiei Naţionale de Integritate şi Agenţiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor în sectorul achiziţiilor publice; asigurarea funcţionalităţii unui Oficiu de recuperare a activelor care va aduce în bugetul statului averile confiscate prin justiţie de la persoanele condamnate;
asigurarea transparenţiei întreprinderilor de stat şi municipale.

Planul de acţiuni va fi prezentat şi partenerilor externi.

You may also like

Comments are closed.

By