VIDEO // Percheziții și rețineri // O grupare a prejudiciat bugetul de stat cu circa 1,8 milioane lei

19496015_1609453362461914_794637544_o

Nouă persoane cu vârste cuprinse între 25 și 48 de ani, au fost reținute fiind suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1,8 milioane de lei.

Aceștia s-au dovedit a fi fondatori, administratori și angajați ai unor companii rezidente cu genul de activitate în domeniul prestării serviciilor de pază, comercializării mărfurilor de larg consum, dar și companii delincvente.

Gruparea respectivă, în perioada 2016-2017, au inclus în documente contabile, fiscale și financiare date denaturate privind veniturile şi cheltuielile care nu au la bază operaţiuni reale.

Prin urmare, la 19 și 20 iunie curent, angajații INI în comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chişinău, Oficiului Buiucani și ofițerii SUP a IP Buiucani au efectuat 21 de percheziţii la domiciliile, automobilele şi întreprinderile suspecţilor.

Astfel, în cadrul companiei de comercializare a mărfurilor de larg consum, au fost depistate, acte de evidenţă contabilă destinate acoperirii activităţii infracţionale desfăşurate, evidenţă de ciornă a contabilităţii duble, inclusiv şi în format electronic, mijloace băneşti necontabilizate în sumă de 20100 lei, facturi fiscale ale întreprinderilor delincvente, facturi fiscale în care sunt reflectate tranzacţiile fictive cu întreprinderile supuse investigaţiilor, suporturi electronice pe care sunt stocate informaţii și care au confirmat bănuiala rezonabilă în baza cărora au fost demarate investigaţiile.

Totodată, ca urmare a perchezițiilor, la subdiviziunile companiei ce prestează servicii de pază au fost depistate și ridicate facturile fiscale ale companiilor delincvente din speţă, conform cărora compania de pază a beneficiat de servicii inexistente în sumă totală de circa 3,9 mln. lei (inclusiv TVA în sumă de peste 500 mii lei), registre şi agende cu înscrisuri de ciornă privind veniturile şi cheltuielile necontabilizate, precum şi salariile „în plic” achitate angajaţilor, suporturi electronice unde au fost perfectate contractele cu companiile delincvente, informaţii privind numărul de beneficiari reali şi cel de facto al serviciilor de pază prestate, dar și mijloace băneşti necontabilizate.

În prezent, o persoană este arestată pentru 20 de zile în Penitenciarul nr.13 din capitală, trei persoane se află în arest la domiciliu, altele cinci sunt cercetate în stare de libertate.

Dacă li se va dovedi vinovăția, aceștia riscă amendă în mărime de la 167 500 la 267 500 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării tuturor membrilor grupului criminal și altor companii ce prestează servicii de pază, beneficiari ai schemei infracționale.

You may also like

Comments are closed.

By