Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în judeţul Constanţa. Pilotul s-a catapultat (VIDEO)

Screenshot_3

Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit astăzi între Nazarcea şi Culmea, din judeţul Constanţa. Pilotul, de 35 de ani, a fost găsit inconştient, după ce s-ar fi catapultat. MIG-ul 21 Lancer a decolat de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu cu puţin timp inainte de accident, notează Mediafax.

„Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exerciţiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfăşoară împreună cu forţele aeriene bulgare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Locotenentul-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 Lancer a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, după ce a raportat o defecţiune majoră la motor.

Pilotul a suferit un traumatism de coloană lombară și a fost supus unei serii de investigaţii medicale de specialitate.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene.

You may also like

Comments are closed.

By