Un bărbat din Chișinău, reținut. A luptat de partea separatiștilor în Ucraina

separatisti-ucraina

Un alt cetăţean al Republicii Moldova, aflat în vizorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru activitate de mercenariat, a fost reţinut şi deferit organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale.

Complexul de acţiuni de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii a fost realizat de Procuratura municipiului Chişinău de comun cu SIS şi MAI, bărbatul fiind reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Bănuitul s-a dovedit a fi un chişinăuian, în vîrstă de 31 de ani, suspectat  că ar fi luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată cauză penală în baza prevederilor articolului 141 Cod Penal al Republicii  Moldova ,,activitatea mercenarilor”. Persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de la 3 la 7 ani.

Serviciul de Informaţii şi Securitate în cooperare cu organele abilitate ale statului, precum şi cu partenerii externi continuă măsurile de prevenire şi contracarare a activităţii de mercenariat şi întreprinde acţiuni pentru identificarea şi reţinerea persoanelor care atentează la securitatea naţională şi regională.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By