Trei oameni de afaceri din stânga Nistrului, răpiți de o grupare criminală. Făptașii au fost prinși // VIDEO

Screenshot_6

În luna aprilie curent, angajații Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale,  au anihilat activitatea unei grupări criminale, care în luna februarie a aceluiași an, urmărind scopul comiterii șantajului, au răpit trei persoane, toți oameni de afaceri din stânga Nistrului.

Cei cinci făptași, îmbracați în uniforme de culoare neagră, cu inscripția POLIȚIA, fiind înarmați, au stopat automobilul de model “Range Rover”, pe traseul Chișinău-Anenii Noi, satul Chetrosu, în care se aflau cei trei oameni de afaceri. Imediat, aceștia au fost imobilizați, prin aplicarea forței fizice, încătușați, iar pe cap le-au fost puse cagule, fiind transportați în suburbia Chișinăului, unde au fost ținuți, timp de o zi, într-o casă.

Mai târziu, oamenii de afaceri au fost eliberați, fiindu-le cerută suma de 100000 dolari, iar în caz de adresare la poliție, erau amenințați cu moartea. Sub presiunea amenințărilor, cei trei au transmis interlopilor suma cerută.  

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, au fost identificați autorii infracțiunii, unul din ei, fiind Levința Vitalie, anterior condamnat pentru implicarea în asasinare la comandă și eliberat din detenție, după ispășirea pedepsei de 12 ani privațiune de libertate. El a fost un membru activ al grupării și unul din cei mai apropiați oameni ai lui Sadnic Petru, anterior Gâlcă Popovici, cunoscut în lumea interlopă ca hoțul în lege „Micu”.

Un alt membru al grupării date este Vechiu Ghenadie, alias Cliford, care după câteva zile de la primirea banilor ceruți de la cei trei oameni de afaceri, a fost răpit în orașul Tiraspol, la comanda unor lideri criminali notorii din stânga Nistrului, și până la moment, acesta nu a fost găsit. Se presupune, că el a fost asasinat ca urmare a unor reglări de conturi între membrii grupării.

În urma perchezițiilor efectuate, la domiciliile suspecților, au fost găsite sume de bani (400 dolari, 8700 euro, 44000 ruble RU), trei binocluri, mai multe cartușe pentru automat “Kalashnikov” și pistol „Makarof” și o husă pentru legitimație cu insigna “MAI”.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar potrivit art.189 alin.6 CP al RM, persoanele, găsite vinovate, riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By