Știrile manipulatorii și propaganda străină vor fi interzise în R.Moldova. PDM a înregistrat proiectul în Parlament

tv

Partidul Democrat va prezenta astăzi Legislativului o inițiativă privind securizarea spațiului informațional din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către liderul PD, Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului de presă, după ședința săptămânală a PD.

Plahotniuc a ținut să menționeze că proiectul de lege vine să filtreze programele informative care au caracter manipulator și care influențează opinia publică din Moldova.

„PDM a înregistrat un proiect de lege privind interzicerea propagandei rusești, propagandei străine! Televiziunile din Moldova nu vor mai avea dreptul de a retransmite emisiunile propagandistice, inclusiv buletinele de știri. Este o realitate că Republica Moldova este vulnerabilă din punct de vedere informațional. Câteva televiziuni din Federația Rusă sunt retransmise în Moldova și avem produse care afectează imaginea Republicii Moldova, a partenerilor europeni și cei din SUA”, a subliniat  Plahotniuc.

Liderul PD a specificat că modificările vizează doar televiziunile care retransmit programe informative din exterior și că cetățenii vor putea viziona programele distractive îndrăgite.

Ea prevede eliminarea doar a programelor informative prin care se desfășoară această propagandă despre care se vorbește de atâta timp, dar nu se face nimic. Se vor păstra toate programele distractive și de agrement, toate emisiunile îndrăgite, care sunt principala atracție a telespectatorilor la aceste televiziuni. Accentuez, singurele programe unde vor avea loc modificări sunt cele care au caracter informativ”, a spus președintele PD.

În cazul în care aceste televiziuni nu se vor conforma, riscă să rămână fără licență, a adăugat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

 

You may also like

Comments are closed.

By