Proiectul PD privind interzicerea posturilor rusești în RM, calificat de MAE-ul din FR drept „propagandă informațională”

kremlin

Viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin, a comentat înregistrarea în Parlamentul de la Chișinău a proiectului de lege privind interzicerea retransmiterii programelor informative rusești. Karasin a calificat-o drept o blocadă informațională a propriului popor.

Acest fapt provoacă un sentiment de regret, deoarece este vorba, în esență, despre o blocadă informațională a propriului popor”, a declarat oficialul pentru RIA Novosti.

Amintim că astăzi Partidul Democrat a prezentat Legislativului o inițiativă privind securizarea spațiului informațional din Republica Moldova. Potrivit liderului PD, Vlad Plahotniuc, proiectul de lege vine să filtreze programele informative care au caracter manipulator și care influențează opinia publică din Moldova. Modificările vizează doar posturile rusești care retransmit programe informative ce au caracter propagandistic și cu caracter militar. Emisiunile de divertisment, îndrăgite de cetățeni, vor fi păstrate.

Proiectul înaintat de PD permite posturilor de televiziune să emită programe informațional-analitice, știri și emisiuni cu caracter militar doar cu referire la statele membre UE, SUA, Canada alte state membre ale Convenției europene privind televiziunea transfrontalieră.

Inițiativa prevede și sancțiuni pentru radiodifuzorii care încalcă prevederile articolului privind transmisia și retransmisia emisiunilor respective din străinătate. Decizia de sancționare dată de Consiliul Audiovizualului nu va putea fi suspendată prin atacarea în judecată. De asemenea, s-au stabilit termene de judecată scurte pentru ca justiția să se pronunțe cât mai rapid dacă va fi confruntată cu astfel de cazuri.

Proiectul a fost înregistrat cu numărul 189 și va fi discutat la ședința grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

You may also like

Comments are closed.

By