Primarul de Orhei, Ilan Șor condamnat la 7 ani de închisoare, dar eliberat până la pronunțarea sentinței definitive

Sor

Fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al BEM, Ilan Șor a fost condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare, dar eliberat din arest până la pronunțarea sentinței definitive. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Buiucani.

„Se înlocuiește măsura preventivă arest la domiciliu cu eliberarea provizorie sub control judiciar până la devenirea sentinței definitive și eliberarea imediată de sub strajă din sala de judecată cu condiția că nu este arestat legal în alte cauze penale”, potrivit sentinței.

Totodată, sentința prevede și restricții pentru primarul de Orhei. Ilan Șor nu are dreptul să părăsească teritoriul Republicii Moldova, decât în condiția stabilită de instanță, trebuie să comunice instanței schimbarea adresei de domiciliu, să se prezinte în instanțde de judecată atunci când este citat și să nu săvârșească acțiuni ce ar împiedica aflarea adevărului în dosarul penal.

Următoarea ședință de judecată va avea loc pe data de 17 iulie, la Curtea de Apel.

Ilan Şor este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari într-un dosar legat de creditele neperformante de la BEM.

You may also like

Comments are closed.

By