Primăria: Șobolanii observați pe strada Ismail, nimiciți. Deratizarea va continua și zilele următoare

Screenshot_2

Primăria municipiului Chişinău anunță că a fost soluționată problema șobolanilor observați în zona străzilor Ismail și Dmitrie Cantemir din Capitală. Sâmbătă, serviciile municipale de profil au deratizat zona. Aceeași procedură va fi repetată și pe parcursul săptămânii curente.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, a menționat că motivul apariției focarului de șobolani pe str. Ismail ar fi abundența de hrană în zonă, deoarece unii cetățeni se preocupă de hrănirea porumbeilor, iar rozătoarele își fac apariția acolo unde găsesc hrană.

Potrivit lui Gontea, Centrul municipal de Sănătate Publică, efectuează în prezent deratizări și dezinsecții în subsolurile blocurilor de locuințe din str. Ismail, pentru a depăși problema rozătoarelor, iar intervențiile vor fi repetate până când vor fi nimiciți toți șobolanii.

Șeful Direcţiei generale locativ-comunale a mai precizat că subdiviziunea pe care o conduce are contract de prestări servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău, astfel că în zonele rezidențiale se fac deratizări, în conlucrare cu preturile de sector, pentru toate blocurile de locuințe.

Valoarea contractului de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, contractat prin licitație, cu Centrul de Sănătate Publică al municipiului Chișinău este de circa 1 milion de lei, pentru o perioadă de 2 ani.

Amintim că șobolanii au fost filmați săptămâna trecută de o locuitoare a Capitalei.

video: stireata.md

You may also like

Comments are closed.

By