Poliţiştii în vizită la taberele de odihnă pentru copii

Рисунок1-22

Pentru perioada estivală a anului Poliţia Capitalei a planificat un şir de activităţi proactive cu vizitarea celor 25 de tabere de  odihnă pentru copii cu sejur de zi.

Astfel, aceştia se vor familiariza cu regulile de securitate şi comportament în stradă, regulamentul circulaţiei rutiere, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool şi tutun, drepturile şi obligaţiile copilului, riscurile la care sunt expuşi în timpul vacanţei de vară. Ei vor afla cum să soluționeze problemele cu care se confruntă, dar şi care este răspunderea penală şi contravenţională a unui copil, ce survine ca urmare a comportamentului deviant.

Copiii sunt familiarizați cu drepturile, atunci când au devenit victimă, martor sau bănuit de săvârșirea unei infracțiuni sau contravenție. Cine sunt reprezentanții cu care interacționează, care sunt competențele acestora în domeniul protecției copilului și date de contact utile în cazul expunerii la diverse situații de risc, despre Serviciul de asistență telefonică gratuită pentru copii 166-111. Astfel pot beneficia de consiliere psiho-emoțională, informare și consultanță în domeniul drepturilor copilului, precum și posibilitatea referirii cazurilor copiilor aflați în situație de risc.

Acţiunile sunt organizate în cadrul operaţiunilor şi campaniilor de informare, care au drept scop prevenirea şi combaterea criminalităţii juvenile, dar şi prevenirea fenomenului victimizării lor.

You may also like

Comments are closed.

By