Plantaţie de cânepă, descoperită în apropierea comunei Băcioi // VIDEO

Screenshot_2

În cadrul operaţiunii MAC – 2017 angajaţii Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău întreprind măsuri speciale de investigaţii, privind depistarea plantaţiilor de cânepă şi identificarea proprietarilor acestor loturi de pământ.

Astfel, poliţiştii au depistat pe un lot de pământ din preajma comunei Băcioi, mai multe tufe de cânepă cultivate şi bine îngrijite printre rândurile de porumb. Respectiv la faţa locului s-a decis colectarea tuturor tufelor şi expedierea în Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliţiei, fiind sigilate conform procedurii.

Concomitent au fost iniţiate investigaţii de identificare a proprietarului lotului de pământ, pentru a oferi explicaţii referitor la cele depistate de către poliţişti. În dependenţă de rezultatele expertizelor, persoanele implicate în acest caz riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 8 000 lei la 14 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 150 de ore sau închisoare de pînă la 1 an.

You may also like

Comments are closed.

By