Percheziții la domiciliile braconierilor și traficanților de droguri (FOTO/VIDEO)

Screenshot_2

Echipa comună, formată din polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD și ofițerii Inspectoratului de Poliție Glodeni, a declanșat ieri, 28 iunie, o operațiune pe linia combaterii vânatului ilegal și traficului ilicit de droguri. În cadrul acesteia a participat și patrupedul Poliției de Frontieră GROM.

Din data de 13 aprilie curent, când angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Costești” au depistat un mistreț sălbatic împușcat și trei cartușe calibru 12 mm, a fost pornită urmărirea penală pe faptul vânatului ilegal și identificați posibilii făptuitori. Totodată, urmare a schimbului de informații cu angajații Inspectoratului de Poliție Glodeni, s-a stabilit că persoanele bănuite figurează în cadrul unei alte urmăriri penale ce vizează circulația ilegală a substanțelor narcotice.

În context, pentru valorificarea informațiilor acumulate, echipa mixtă a realizat percheziții la domiciliile a trei cetățeni ai R. Moldova, locuitori ai raionului Glodeni.

Urmare a discinderii la bănuitul din satul Lipovăț, r-nul Glodeni, s-au depistat o blană de vulpe şi trei de bursuc, un binoclu și un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, calculator, telefoane mobile, aparat foto. Mai mult, câinele de serviciu GROM a descoperit și un vas de trei litri, în care erau ticsite pachete cu masă vegetală mărunțită asemănătoare cu marijuană.

frontiera

Screenshot_5

Screenshot_3

Screenshot_4

Concomitent, în cadrul percheziționării domiciliului altui bănuit, locuitor al satului Balatina, au fost ridicate 57 de cartușe de vânătoare calibrul 12 mm și 16 mm, deținute ilegal, și două pachete din polietilenă, în care era ambalată substanță vegetală mărunțită, asemănătoare cu marijuana.

Pentru comiterea ilegalităților, trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul de detenție preventivă.

You may also like

Comments are closed.

By