Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, votată astăzi în plenul Parlamentului român // VIDEO

13221200-1015135691895738-4138269722105163914-o-465x390

UPDATE // 14.10: Moțiunea de cenzură a fost adoptată. Guvernul Grindeanu a fost demis.

“Potrivit rezultatului constatat de Birourile permanente, moțiunea de cenzură a fost adoptată. Moțiunea de cenzură fiind adoptată, potrivit articolului 113 din Constituție, Guvernul este demis și, în conformitate cu prevederile articolului 91 din Regulamentul activităților comune, Parlamentul aduce de îndată această situație la cunoștința președintelui în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru”, a spus Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după anunțarea rezultatului votului pe moțiune.

10.35 // Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului de la București.

În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi ”pentru”.

Potrivit site-urilor Camerei Deputaților și Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare.

În ceea ce privește partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR — 43, UDMR — 30, PMP — 26, minoritățile—17, iar 3 parlamentari sunt neafiliați.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marți, că PSD și ALDE au numărul de voturi asigurat, precizând că sunt 16 sau 17 parlamentari, dintre care unii din coaliție, care nu o votează.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota moțiunea de cenzură.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, marți, că parlamentarii formațiunii nu vor participa la votarea moțiunii de cenzură.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a anunțat că parlamentarii partidului nu vor fi în sală la dezbaterea moțiunii și nu vor vota.

Parlamentarii USR au anunțat că nu participă la dezbaterea moțiunii de cenzură și nici nu o vor vota.

Membrii Grupului parlamentar al minorităților naționale vor fi prezenți în sală și, potrivit unor surse politice, este posibil ca aceștia să voteze moțiunea împotriva Guvernului Grindeanu.

Deputatul PSD Victor Ponta a anunțat că nu va vota moțiunea de cenzură. Secretarul general al Guvernului, deputatul Victor Ponta, a declarat că “mai mult de 14″ parlamentari ai PSD nu vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

sursa: agerpres.ro / video:privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By