Mai sunt 10 zile pentru a beneficia de 15% reducere la plata impozitului pe bunurile imobiliare

bani

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale a Primăriei municipiului Chişinău reaminteşte contribuabililor că onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, bancare sau prin www.mpay.gov.md.

Reducerea de 15% din suma impozitului calculat pentru anul curent, se acordă plătitorilor fără restanțe, la achitare integrală, până la 30 iunie a anului de gestiune.

Impozitul pe bunurile imobiliare poate fi achitat, integral sau în părți egale, nu mai târziu de data de 15 august și, respectiv, de 15 octombrie. Pentru neachitarea benevolă, conform art.228 din Codul fiscal, se aplică penalitatea de 0,0384% pentru fiecare zi de întârziere.

La expirarea termenelor de plată, în cazul neachitării benevole a impozitului nominalizat, obligația fiscală restantă va fi încasată în mod forțat, prin intermediul executării silite, precum și cu aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale, conform art. 227 din Codul fiscal, prin majorarea de întârziere (penalitate), suspendarea operațiunilor la conturile bancare, sechestrarea bunurilor și alte măsuri, conform legislației.

Pentru mai multe detalii, puteți expedia mesaje la adresa de e-mail: impozite@pmc.md sau puteți accesa pagina oficială a Direcției: www.fb.com/DCITL. De asemenea, cetățenii se pot adresa nemijlocit la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, Avizul de plată poate fi recepționat prin web: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx, iar la sediu/email recepționarea/contestarea acestuia se efectuează la prezentarea/expedierea actului de identitate.

E de menționat că la sediul Direcției, zilnic se prezintă un număr mare de contribuabili, astfel că nu se reușește primirea tuturor apelurilor telefonice. În același timp,  adresările parvenite prin e-mail și rețelele de socializare sunt examinate în termeni rezonabili.

 

You may also like

Comments are closed.

By