Le-au închis gura la Comrat! Reprezentanții PPDA și PCRM, huiduiți în timpul unei dezbateri

gagauzia

Găgăuzii i-au huiduit și i-au criticat miercuri, în timpul unei dezbateri organizate de societatea civilă pe reprezentanții partidelor care nu susțin modificarea sistemului electoral care le-ar permite cetățenilor să-și aleagă în mod direct jumătate din deputați.

La o dezbatere organizată de Promo-Lex la Comrat participă reprezentanți ai partidelor și societății civile care sprijină modificarea sistemului electoral și ai partidelor care sunt împotriva acestei reforme.

Cei peste 100 de participanți i-au aplaudat pe reprezentanții PD, PSRM și organizației „Noua Găgăuzie” care au prezentat beneficiile acestei modificări.

Pe de altă parte, vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari și președinta fracțiunii PCRM Inna Șupac au fost huiduiți și întrerupți, și nici măcar nu li s-a permis să-și finalizeze discursurile în care se pronunțau împotriva proiectului care este susținut de majoritatea populației.

În timpul discursului ținut de Slusari, oameni s-au arătat deranjați de inepțiile și lipsa de logică a argumentelor prezentate de acesta, și anume că în cazul sistemul mixt, Găgăuzia va fi reprezentată în Parlament de „un deputat jumătate”. Mai mult, acesta a afirmat că Partidul DA nu a susținut niciodată modificarea sistemului electoral, deși lideri ai Platformei se pronunțau deschis pentru această reformă.

Iar Innei Șupac i s-a adus aminte faptul că PCRM, partidul pe care îl reprezintă, a fost opt ani la guvernare și nu a făcut nimic pentru oameni.

Dezbaterea de la Comrat este a doua dintr-o serie de 6 dezbateri regionale pe subiectul oportunității și conținutului reformei sistemului electoral în Republica Moldova.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By