7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

La Rezina a fost reținut protestatarul-model al DA sau cum să-ți acoperi infracțiunile prin proteste

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

La data de 16 iunie 2016, în urma unor investigații din cadrul cauzei penale nr 2017280195, pornită în baza articolului 244 al Codului Penal (Evaziune Fiscală), au fost desfășurate mai multe percheziții care l-au vizat pe Bagrin Serghei din Rezina. Oamenii legii au găsit mai multe ciorne, agende și înscrise ale contabilității negre a întreprinderii pe care o conduce acesta. Totodată în oficiul acestuia au fost găsiți zeci de mii de lei necontabilizați, dar și bancnote false.

Toate bune și frumoase, dar pân în momentul în care aflăm că acest Bagrin este consilier raional și unul dintre cei mai mari susținători ai Platformei DA din Rezina. Dacă cineva a uitat cum se descifrează acronimul DA, vă amintim – Demnitate și Adevăr. Păi iată Adevărul acestui caz este simtomatic – Bagrin, ca și mulți alți adepți ai formațiunii apărute pe ruinile PLDM, a încercat prin proteste să-și apere nici mai mult nici mai puțin decât afacerea ilegală, protejată anterior de verzi și care, odată cu plecarea acestora în istorie a rămas fără acoperire și protecție.

Același lucru s-a întâmplat și cu alți membri ai Platformei DA – cazul combatanților care se ocupau cu contrabanda este parte a aceleiași povești – oamenii au ieșit în stradă ca să-și apere businessul ilegal, protejat aterior de verzi. Demnitate? Posibil. Adevăr? 100%.

Iată ce spunea acest Bagrin pentru presa locală din Rezina la protestele septembrie 2016:

Serghei Bagrin, consilier raional de Rezina: “Regret că nu am participat şi la mitingul din 6 septembrie – eram peste hotare. Aflându-mă azi în PMAN, mă bucur că cetăţenii s-au trezit, că revolta populară este în ascensiune or, cum îmi spuneau nişte protestatari, a ajuns cuţitul la os, mai departe ne aşteaptă dispariţia ca stat, ca popor. Mi-aş dori ca protestele să continue până la victorie, dar paşnic, iar guvernanţii să demisioneze benevol; tâlharii care au săvârşit “jaful secolului” să-şi primească pedeapsa, iar banii furaţi să fie întorşi în economia naţională. Vreau să accentuez curajul şi jertfa cetăţenilor noştri, care au rupt din bugetul familiilor pentru a se deplasa la mitinguri, care stau permanent în piaţă, care susţin flacăra protestelor prin donaţii. Aştept când şi guvernanţii din raionul Rezina nu vor mai putea spune că fac ce vor, pentru că organele de resort “sunt ale lor şi nu se tem”, când nu va mai fi posibil ca la putere să vină oameni fără soveste, necărturari, iresponsabili şi corupţi”, a spus Serghei Bagrin.

Așadar, omul care face evaziune fiscală și fură astfel din mâncarea copiilor din grădinițe, sau din pensia bătrânilor sau din drumuri, vorbește despre întoarcerea miliardului și despre hoții, despre prejudiciile aduse de alții economiei naționale – el fiind chiar unul dintre paraziții care, prin atitudinea lor criminală față de economia Republicii Moldova nu-i dau nici o șansă ca să dezvolte. Demnitate? Posibil.

De ce am scris în titlu că omul e protestatar-model? Pentru că majoritatea celor care s-au prezentat drept agenți economici sau chiar și au contribuit la susținerea financiară a protestelor asta au făcut – au încercat să-și protejeze propriile ilegalități, păzite anterior de umbra stejarului. Începând de la Victor Țopa și terminând cu Bagrin și cei de teapa lui, Platforma a fost finanțată și mai este, de persoane care încearcă să-și rezolve problemele prin presiune politică. Adevăr? 100%.

IMG_2017-06-18 10:00:30 IMG_2017-06-18 10:00:37 IMG_2017-06-18 10:00:43 IMG_2017-06-18 10:00:48 IMG_2017-06-18 10:00:53 IMG_2017-06-18 10:00:59 IMG_2017-06-18 10:01:04 Screen Shot 2017-06-18 at 10.01.31 AM

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img