Jurnaliștii Publika TV, agresați la protestul organizat de așa-numita societate civilă în Capitală

Screenshot_7

Jurnaliştii postului TV, Publika au fost agresaţi din nou de protestatarii din centrul Capitalei. În timp ce jurnaliştii filmau tot ce se întâmplă acolo, manifestanţii împotriva schimbării sistemului de vot au îmbrâncit reporterul şi au ameninţat echipa de filmare să plece de acolo. Protestatarii au scandat „Mincinoşilor”, iar la un moment dat, o doamnă în etate a lovit peste camera de luat vederi a operatorului.

Oamenii s-au arătat deranjaţi de faptul că reporterul Publika TV a încercat să discute cu participanţii de la manifestare şi au încercat să-i intimideze pe jurnalişti, ca să plece de la protest. Chiar dacă aceştia le-au cerut jurnaliştilor să părăsească Piaţa Marii Adunări Naţionale, echipa a refuzat, afirmând că: „Noi nu putem să nu fim prezenţi, pentru că protestul este unul public.”

La întrebarea jurnalistei dacă protestul este unul paşnic, un protestatar a răspuns că este, însă prezenţa echipei Publika TV provoacă oamenii.

Opoziţia şi reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale afiliate acesteia au ieşit astăzi din nou în stradă. Membrii şi susţinătorii câtorva formaţiuni, printre care Partidul DA al mafioţilor fugari Ţopa şi Partidul Acţiune şi Solidaritate al Maiei Sandu, organizează la această oră un protest în faţa Parlamentului. Opoziţia este împotriva dreptului cetăţenilor de a alege direct deputaţii.

Nu este pentru prima dată când echipa noastră este agresată de către simpatizanţii partidelor din opoziţie. Aceştia nu ezită să exercite presiuni asupra jurnaliştilor cu alte viziuni, decât ale lor. Atacuri similare s-au mai produs în februarie 2016, cu implicarea unor simpatizanţi ai formaţiunii „Partidul Nostru” şi ai Platformei „Demnitate şi Adevăr”.

sursa: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By