Intervenţii ”Fulger” dis-de-dimineaţă în mai multe locuinţe din sectorul Buiucani

Рисунок1-10

Astăzi dimineaţă, poliţiştii sectorului Buiucani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP au descins în mai multe locuinţe, privind contracararea şi descoperirea mai multor furturi din apartamente şi debarale, precum şi traficului ilegal de substanţe narcotice. Percheziţiile autorizate şi efectuate la domiciliile a trei suspecţi, s-au soldat cu depistarea probelor delicte ce ar demonstra complicitatea celor trei indivizi la săvârşirea infracţiunilor respective.

Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 27 ani şi 30 ani, fiind încătuşaţi şi escortaţi la Inspectorat pentru documentare conform procedurii. În urma acţiunilor procesual penale demarate, poliţiştii au ridicat bunuri materiale a căror provenienţă nu se cunoaşte, precum şi cantităţi de mase vegetale asemănătoare etnobotanicelor.

În acest context ofiţerii de investigaţii continuă cercetările, întru stabilirea eventualilor complici în acest caz, precum şi identificarea proprietarilor bunurilor depistate. Respectiv urmează a fi iniţiată o cauză penală pentru furt şi circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, pentru a stabili cu certitudine numărul de furturi din locuinţe şi căile criminale de comercializare a drogurilor.

Conform legislaţiei penale în vigoare sunt aplicate sancţiuni sub formă de amenzi în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By