Facilități pentru specialiștii IT! Proiectul a fost votat de Parlament în lectură finală

it_photo_83311

Specialiștii IT vor beneficia de proceduri simplificate de obținere a dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova. Proiectul înaintat de președintele Parlamentului Andrian Candu a fost votat astăzi în lectură finală.

Specialiștii IT vor putea activa fără permis de ședere temporar. Modificarea legii privind regimul străinilor este parte a pachetului pentru sporirea competitivității industriei IT și vine să creeze un mediu atractiv anume pentru dezvoltarea IT.

Proiectul prevede un șir de facilități de aflare pe teritoriul țării a persoanelor cu funcție de conducere, investitorilor și specialiștilor de înaltă calificare din parcurile pentru tehnologia informației.

În Republica Moldova, sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în revine o cotă de circa 8% din PIB însă industia tehnologiei informației are o cotă infimă de circa 0,82% din PIB astfel obiectivul inițiativei este de a valorifica potențialul Republicii Moldova în domeniul IT prin atragerea investițiilor în acest domeniu, precum și a forței de muncă înalt calificate.

You may also like

Comments are closed.

By