Explozia din apropierea unei grădinițe din China, provocată de o bombă artizanală

06161034-1766738328

Explozia care a avut loc joi în apropierea unei grădinițe din China și în care opt persoane și-au pierdut viața a fost provocată de o bombă artizanală, construită de un bărbat cu probleme psihice, au anunțat vineri autorități locale, informează AFP și DPA.

„Material exploziv a fost găsit în apartamentul” acestui bărbat de 22 de ani, care a decedat în timpul exploziei, au precizat autoritățile din Fengxian (est), un cartier din orașul Xuzhou, după o analiză ADN, citează agerpres.ro.

Explozia s-a produs joi după-amiază în apropiere de intrarea în grădiniță, la ora la care ieșeau copiii. Printre răniți sunt mai mulți copii, a afirmat un reprezentant al poliției din provincia Jiangsu.

Primele știri transmise de agențiile de presă internaționale arătau că două victime au fost găsite decedate la locul exploziei, iar alte cinci au murit la spital. Dintre cei 65 de răniți, nouă erau în stare gravă.

Potrivit imaginilor difuzate de presa chineză, mai multe persoane erau întinse pe jos după deflagrație, dintre care unii erau inconștienți sau aveau hainele rupte. O femeie strângea în brațe o fetiță care plângea. Mai multe mass-media chineze au avansat ideea că explozia a fost cauzată de o butelie folosită de un restaurator stradal.

Ministrul securității publice al Chinei, Guo Shengkun, a ordonat o anchetă „rapidă” asupra cauzelor acestei drame.

You may also like

Comments are closed.

By