Ex-viceministrul Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban și finul acestuia, în arest pentru 30 de zile

veaceslav-ceban-300514_1

Fostul viceministru al Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban și finul acestuia, Stanislav Caraman, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Veaceslav Ceban a fost reținut acum două zile de ofițerii și procurorii anticorupție. Funcționarului i se incriminează că ar fi trebuit să primească prin intermediul finului de cununie zeci de mii de euro mită pentru a soluționa favorabil un dosar.

Potrivit anchetei, finul său, angajat al Serviciului Vamal, ar fi extorcat și primit 60 000 de euro sub pretextul că ar avea influență, prin intermediul nașului, asupra unor procurori, în vederea emiterii unei decizii de scoatere de sub urmărire penală şi clasare a procesului penal, în care denunţătorul este învinuit de fabricarea și punerea în circulație a multiplelor carduri bancare.

Deoarece denunțătorul nu dispunea de suma respectivă, întelegerea a ajuns până la vânzarea apartamentului pentru a face rost de bani. Vameșul ar fi găsit și un cumpărător pentru acel imobil, care, însă, nu a putut fi vândut din motiv că era înregistrat pe o terță persoană.
Ulterior, dând asigurări că problema procesului penal poate fi soluționată prin intermediul nașului de cununie, vameșul a prezentat drept argument pasaje din discuția cu acesta pe Viber. În ultimă instanță, s-a convenit că banii vor fi transmiși în două rate câte 45 000 de euro și 15 000 de euro, respectiv, până la data de 24 iunie curent.

You may also like

Comments are closed.

By