Eticheta produselor alimentare ar putea fi completată. Va include și ingredientele care provoacă alergii

eticheta

Eticheta produselor alimentare destinate comercializării ar putea fi completată cu noi informații. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, în ședința de miercuri, proiectul legii privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.

Potrivit autorilor, eticheta va conține obligatoriu denumirea produsului alimentar și lista ingredientelor și va fi armonizată cu cerințele europene. În premieră, va include lista ingredientelor sau adjuvanților tehnologici care provoacă alergii sau intoleranţă. La fel, pentru prima dată va fi obligatorie o declaraţie nutriţională. Nu vor lipsi cantitatea netă de produs alimentar, data durabilităţii minimale sau data-limită de consum. Totodată, autorii propun să fie exclusă de pe etichetă data fabricării.

Proiectul prevede impunerea etichetării obligatorii a produselor alimentare autohtone și de import într-o manieră clară şi lizibilă, pe înţelesul consumatorului. Noua lege va stipula expres mărimea caracterelor de scriere a etichetei.

Membrii Comisiei s-au arătat nemulțumiți că proiectul nu prevede etichetarea produselor genetic modificate și a celor ecologice.

Proiectul urmează a fi dezbătut și votat în plenul Parlamentului.

sursa: parlament.md

You may also like

Comments are closed.

By