Desființarea marelui mini-protest (ANALIZĂ)

numaiavemsanse

Majoritatea dintre noi am fost martori la un mare protest (cc JurnalTV, TV8, ProTV si restul presei verzi). Desigur, un protest de aproximativ 1000 de oameni, il putem considera voluminos, puternic, doar ca exista un mare ,,NO”- acest protest nu a fost organizat de un om sau de un partid, ci de vreo 5(cinci) partide + zeci de ONG-uri verzi. Pentru cei care nu cunosc, mai mult sau mai putin public, acest eveniment a fost organizat de catre partidele: PASPLDMPPDAPN si partidul a carui nume nu-l cunosc, condus de Grigore Petrenco(liderul gruparii extremiste ANTIFA). Lista ONG-urilor sau a societatii civile, cum sunt numiti ei in presa verde, cred ca nu o voi anexa ai, deoarece este o lista plictisitoare si fara sens.

Deoarece titlul este despre enigme, vreau sa afisez aici citeva semne de intrebare care mi-au ramas in minte ieri dupa marele eveniment:

1. Din motiv ca PAS este un partid putin mai puternic decit ceilalti organizatori, am sa incep cu ei. Eu nu cunosc cine a fost Maia Sandu inainte de a ajunge in PLDM, apoi in functia de ministru, dar am impresia ca ea nu este cea drept cine se prezinta. In primul rind, ea se declara pro-europeana, dar sta la masa cu pro-rusii Igor Dodon si Renato Usatii, lupta cu o guvernare care se numeste pro-europeana, care colaboreaza cu europenii si nu in ultimul rind este sustinuta de institutiile europene. Intr-al doilea rind, cit de europeana trebuie sa te simti ca sa fii organizator la un protest unde majoritatea vin cu drapele rusesti si vestimentatie care promoveaza poporul rus?!
15057771_1206279656100234_1646047686_n
19059034_1845490449035914_1338681964653893269_n[1]
In fine, poate aceste fapte reprezina o normalitate, insa pentru mine aceste ,,poze” reprezinta o enigma…

2. Andrei Nastase, Valeriu Pasa si JurnalTV. Aici nu vreau sa ma retin mult, ci doar voi spune ca aceste nume ,,rasunatoare”, anul trecut, prin ianuarie 2016, isi rupeau coardele vocale spunind ca ei doresc schimbarea sistemului electoral, si anume doresc uninominal, deoarece doar asa ii putem schimba pe cei care ne conduc tara nu asa cum vrem noi.
Ca sa fie mai pe inteles, anul trecut in timpul protestelor cereau alt sistem electoral, iar acum sunt contra schimbarii sistemului electoral.
DORIM SCHIMBAREA SISTEMULUI ELECTORAL

3. Pasha Parfeni, Dima Alaiba si curul ars. Domnilor nestimati, de la o vreme tot strigati ca lui Plahotniuc ii arde, ii arde, dar nimic… imi cer scuze de limbajul neadecvat, dar bai poponarilor, oare cui ii arde curul, la un politician si om de afaceri care nu va acorda atentie sau celor care umbla pe la marsurile LGBT? 
P.S. Pentru mine este enigma care dintre acesti doi este mirele si care mireasa.

4.  Colaborarea dintre PAS si Grigore Petrenco (ANTIFA). Recent presa a scris ca liderul gruparii extremiste ANTIFA a fost prezent la o sedinta PAS.  Maia Sandu, fiind intrebata a doua zi nici nu a afirmat, dar nici nu a negat acest fapt, insa in scurt timp, iata ca se observa o strinsa colaborare dintre PAS si Petrenco, care la sigur nu va duce la bine. Enigma… oare Maia Sandu doreste violente de colaboreaza cu un criminal?! Grigore Petrenco arunca cu fumegene in politisti.  Apropo, politistii au pe cineva care ii asteapta acasa.
005

5. Transportul ,,capturat” si Mercedesurile ,,libere”.  Din zori pina-n seara pseudo-liderii PPDA (Slusari, Motpan, Josan etc)(zic pseudo, deoarece ei niciodata nu au fost si nici nu vor fi lideri din motiv ca unicul si irepetabilul sef este Nastase), tot striga ca politia opreste microbuzurile venite din localitati si nu le permite sa aduca oamenii la proteste. Pai ,,fratilor”, eu de mic copil stiu ca autobuzele/microbuzele, daca nu au ordine de deplasare, nu au dreptul sa transporte pasageri, iar daca sincer, am fost nevoit sa mint o data unui politist, caruia i-am spus ca sunt ruda cu soferul, deoarece ne deplasam intr-un vehicul care ,,presta” asa gen de serviciu ilegal… Organele de drept nu se fac vinovate de faptul ca isi fac munca cinstit si nu le permit unor businessmani sa se imbogateasca si totodata tot voi sunteti cei vinovati de faptul ca aduceti organizat oamenii la proteste.
P.S. Sfat. Pentru a nu fi opriti de politie, cred ca e mai bine sa va aduceti protestatari cu mercedesurile lui Nastase sau XTrail-ul lui Cozer.
nastase_cu_masina_78701500
bild_031

6. Ziarul de Garda si copiii de pe scena PAS-PPDA-PLDM-PN-Antifa. Recent, mai bine zis 9-10 mai curent, portalul verde ZDG prezinta material ,,revoltator” precum citiva minori sunt prezenti la un concert organizat de Partidul Democrat. Pai iata doamna  Alina Radu sau cine mai conduce acele doua fetite, care filmau evenimentul din 9 mai, sa stiti ca minorii de peste 16 ani sunt in drept ca sa fie simpatizanti oricarui partid, spre deosebire de copiii de 10 ani adusi pe scene sau incatusati de ziduri. Enigma: Eu nu am vazut nici un articol la ZDG despre utilizarea copiilor in interes de partid (PAS-PPDA-PLDM-PN-Antifa).
photo_2017-06-11_12-33-32
avocatul-poporului-pentru-drepturile-copilului-s-a-autosesizat-in-cazul-minorului-incatusat-de-un-membru-da[1]

7. Libertatea presei sau cum ne facem ca nu vedem. In timpul micului protest, echipa PublikaTV a fost agresata de citiva protestatari dati in calduri, fie de la banii primiti pentru a ataca echipa data, fie de la berile baute din banii primiti pentru participarea la protest. Acum Enigma:

Centrul pentru Jurnalism Independent

Asociaţia Presei Independente

Asociaţia Presei Electronice

Comitetul pentru Libertatea Presei

Uniunea Jurnaliştilor din Moldova

Centrul „Acces-info”

Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi

Centrul de Investigaţii Jurnalistice

Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova

Aloooooooo!!!!! Domnilor, unde sunteti acum? Presa este agresata, iar voi stati calmi?! Ahh da, scuzati, am uitat ca cei de la PublikaTV nu fac parte din categoria ZDG, Unimedia, Agora, Ziarul National si restul…

Enigme si remarci cred ca putem scrie la nesfirsit, doar ca nu stiu daca toti constientizeaza ce reprezinta defapt organizatorii acestor evenimente.

P.S. Mereu am spus ca trebuie de privit mai intii de unde vine omul, apoi il redirectionezi. (Maia Sandu-PLDM; PLDM-Filat; Nastase-Topa; Usatii-mafia ruseasca; Petrenco-Antifa, substante explozive gasite in portbagaj).

autor: Denis Rusu

You may also like

Comments are closed.

By