Demnitarul reținut aseară de PCCOCS ar fi avocatul fostului ministru al MAI, Gheorghe Papuc

Screenshot_4

Demnitarul reținut noaptea trecută de procurorii PCCOCS într-un dosar de corupție ar fi Mihail Murzac, avocatul fostului ministru al MAI, Gheorghe Papuc, în dosarul 7 aprilie.

Potrivit unor surse ale portalului Today.MD, Mihail Murzac, care a deținut funcții cheie în cadrul Procuraturii Generale, a activat în perioada în care Petru Lucinschi era președinte al Republici Moldova.

În anul 1999, prin ordinul lui Petru Lucinschi, lui Mihail Murzac, pe atunci adjunct al Procuraturii Generale, i-a fost oferit gradul de clasificare consilier de stat de rangul II.

Urmărirea penală pe numele lui Murzac a fost pornită la 24 mai 2017 în comun cu ofițerii de investigații ai SPIA.

Potrivit șefului adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuoic, în intervalul lunilor aprilie-iunie 2017, persoana reținută, susținând că are influență asupra unor factori de decizie din Procuratura Anticorupție, dar și în instanțele de judecată, poate interveni pentru a fi luată o decizie favorabilă într-un dosar penal aflat în gestiunea PA. Este vorba despre dosarul înstrăinării terenurilor de la Stăuceni. Ieri au fost efectuate percheziții la domiciliul și în automobilului persoanei vizate care au finisate astăzi la ora 02:00 noaptea și au durat 10 ore. În cadrul perchezițiilor a fost depistată o sumă de bani în mărime de 45 000 de euro. Astăzi urmează să fie pus sub învinuire.

You may also like

Comments are closed.

By