Cel puţin 58 de morţi în urma incendiului din Londra

grenfell-tower-fire-1704-hero

Cel puţin 58 de persoane au murit în urma incendiului produs la o clădire din Londra. Prim-ministrul britanic Theresa May a recunoscut că reacţia autorităţilor nu a fost suficient de bună, informează agenţia de presă Reuters, citată de Mediafax.

„Reacţia serviciilor de urgenţă, a Serviciului Naţional de Sănătate şi a comunităţii a fost eroică. Dar, sincer, sprijinul oferit famiilor afectate de incendiu care aveau nevoie de ajutor sau de informaţii în momentele de după dezastru nu a fost suficient de bun”, a declarat Theresa May.

Prim-ministrul britanic a promis că Guvernul va iniţia o anchetă oficială. Totodată, Theresa May a promis alocarea a cinci milioane de lire pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de incendiu. ”Cei care şi-au pierdut locuinţele în incendiu vor primi o casă în următoarele trei săptămâni”, a adăugat May.

Comandantul Poliţiei din Londra, Stuart Cundy, a afirmat că numărul deceselor survenite în urma încendiului ce a cuprins clădirea de 24 de etaje a ajuns la 58. ”Din păcate, sunt 58 de persoane despre care ştim că erau în clădire în momentul producerii incendiului şi presupunem că sunt decedate”, a declarat Cundy.

Dacă decesele vor fi confirmate, incendiul produs la Grenfell Tower va rămâne în istorie drept cel care a produs cele mai multe victime în Londra din ultimii 60 de ani.

londra incendiu.jpg5.jpg

londra incendiu.jpg8.jpg

Tower block fire in London

stream_img
4de541d0-523e-11e7-b896-7f2d3a4d650b_1320x770_112657

16londonfire1_hp-master768

You may also like

Comments are closed.

By