Candu: Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, la votul final pentru schimbarea sistemului electoral. Urmează să aducem inițiativei câteva modificări

candu

Comisia de la Veneția a stabilit mai multe recomandări pentru schimbarea sistemului electoral. După încheierea şedinţei Comisiei, Președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că recomandările vor fi implementate, urmând ca și proiectul de lege să fie îmbunătățit.

„Sunt câteva elemente importante remarcate de Comisie la care noi vom trebui să lucrăm şi vom îmbunătăţi proiectul de lege. Proiectul de lege va fi supus în continuare dezbaterilor publice, iar toate recomandările tehnico-juridice Comisiei de la Veneţia vor fi implementate”, a declarat preşedintele Parlamentului pentru Publika TV.

Andrian Candu a menționat că recomandările oferite de experţii Comisiei de la Veneţia ţin de formarea circumscripţiilor electorale, votul în diasporă şi de votul în regiunea transnistreană.

„Sunt prevăzute mai multe recomandări tehnice şi juridice. Ne-am asumat angajamentul să le implementăm. Este legat de formarea circumscripţiilor electorale, de votul în diasporă şi votul în Transnistria. Sunt elemente tehnico-juridice, recomandări pe care le-a dat Comisia de la Veneţia şi bineînţeles noi ne-am asumat angajamentul deplin să le implementăm”, a adăugat preşedintele Parlamentului.

De menționat că documentul prevede ca 50 de deputați să fie aleși pe liste de partid, iar 51 – direct de cetăţeni.

You may also like

Comments are closed.

By