Atenție șoferi! INP intensifică patrularea pe traseele naționale

Screenshot_1

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în ultimele trei zile, pe traseele naționale au avut loc 24 de accidente rutiere grave, în urma cărora au decedat 4 persoane și alte 43 au primit diferte traumatisme, printre care și copii minori.

Cauza preleminară este depășirea neregulamentară, nerespectarea indicatoarelor rutiere, depășirea limitei de viteză și adormirea la volan.

De asemenea, șoferii continuă să consume băuturi alcoolice și să urce la volan. În perioada menționată, inspectorii de patrulare au documentat peste 50 de conducători auto care conduceau automobilul în stare de ebrietate.

Astăzi și pe parcursul următoarelor zile, angajații INP intensifică patrularea pe traseele naționale și vor activa în regim sporit întru prevenirea evenimentelor rutiere neplăcute și consecințele acestora.

Amintim că, în accidentele menționate au fost implicate mai multe microbuze de rută.

În data de 16 iunie, un microbuz de pe ruta Ciadîr Lunga – Chișinău, care se deplasa spre Capitală, a fost lovit frontal de un automobil de model Opel Zafira. Accidentul a avut loc pe traseul Hâncești – Cimișlia, în apropiere de localitatea Gura Galbenei. În urma impactului, șoferul automobilului Opel, de 40 de ani, și un pasager din microbuz au murit pe loc. Alte opt persoane au ajuns la spital.

accident_gura_galbenei_6_02070300

Un alt accident a avut loc, ieri, 17 iunie, la Troița Nouă, Anenii Noi. Un microbuz a ajuns în șanț, încercând să evite impactul cu un automobil. Patru persoane s-au ales cu traumatisme.

19114029_1398832476818887_4220291802405903133_n

INP recomandă:
– nu conduceți în stare de ebrietate sau dacă vă simțiți obosit;
– conduceți prudent și păstrați distanța între automobile;
– nu ieșiți la depășirea unei mașini fără o asigurare temeinică;
– conduceți prudent pe carosabilul umed fără a depăși limita de viteza admisă.

You may also like

Comments are closed.

By