VIDEO // Proprietarul unui hotel din sectorul Centru al Capitalei, reţinut pentru 72 de ore

Screenshot_19

Proprietarul unui hotel din sectorul Centru al Capitalei a fost reținut pe un termen de 72 ore. El este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de escrocherie.

Poliţia şi Oficiul principal al Procuraturii municipiului Chişinău s-au autosesizat şi au iniţiat acţiuni de urmărire penală ca urmare a unui reportaj difuzat de o televiziune despre activitatea dubioasă a hotelului privind prestarea serviciilor hoteliere, masaj şi saună, în urma căreia ar fi fost înşelaţi de bani sute de clienţi.

În cadrul investigațiilor, s-a constatat că administraţia hotelului după ce încasa mijloacele financiare, invoca diverse motive inventate de anulare a comenzilor clienţilor, fără a le restitui banii primiţi.

La fel, s-a constatat că, hotelul activa în lipsa actelor obligatorii de prestare a serviciilor de saună, fapt confirmat de către autoritatea competentă în domeniu, iar banii obţinuţi de la clienţi n-ar fi fost reflectaţi corespunzător în evidenţele contabilităţii, prejudiciind bugetul de stat. În cadrul percheziţiilor autorizate s-au depistat şi ridicat purtători electronici de informaţie, facturi fiscale, înscrisuri de ciornă şi alte documente dubioase, privind sumele de bani încasate de la clienţi, care ar demonstra activităţile ilegal desfăşurate de către angajaţi.

Pe parcursul anilor 2016 – 2017, Poliţia Capitalei a primit şi a înregistrat prin intermediul serviciului 902 peste 200 de apeluri din partea cetăţenilor, cărora le-ar fi fost lezate drepturile de consumator. Ulterior, fiind întocmite peste 25 de procese-verbale cu privire la contravenţii, cum ar fi desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător, neeliberarea bonului de plată, cauzarea de daune material prin înşelăciune sau abuz de încredere, precum şi pentru tulburarea liniştii.

Actualmente, în temeiul materialului probatoriu acumulat, ofiţerii de urmărire penală au decis reţinerea proprietarului hotelui pe un termen de 72 ore, care s-a dovedit a fi un individ cu vârsta de 27 ani, originar din raionul Orhei. El este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de escrocherie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 17 000 lei la 27 000 lei sau închisoare de la 2 ani la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By