-0.6 C
Chișinău
Thursday, January 27, 2022

Victoria Iftodi a fost numită în funcţia de judecător la Curtea Constituţională

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Victoria Iftodi a fost numită în funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Guvernului. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Victoria Iftodi va ocupa această funcție timp de 6 ani.

Amintim că Executivul a organizat concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, odată cu expirarea mandatului de judecător al Curții Constituționale al unuia dintre cei doi membri desemnaţi de Guvern pe 14 aprilie 2017.

Victoria Iftodi, a deținut postul de viceministru, prim-vice-ministru al justiției și apoi ministru al justiției. În 2006 a fost revocată din funcție.

A fost numită apoi, în aceeași zi, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, cu reședința la Paris. Prin cumul a îndeplinit și misiunea de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Algeriană Democrată și Populară, în Regatul Spaniei, la UNESCO, Uniunea Latină, precum și Reprezentant Special al Președintelui Republicii Modova la Consiliul Permanent al Francofoniei.

foto: tribuna.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img