Un nou protest eșuat! ONG-urile afiliate politic și cele 4 partide de opoziție sunt ignorate de cetățenii care vor să-și aleagă singuri deputații

Screenshot_7

Câteva partide de opoziție – PAS, Partidul Nostru, DA și PLDM, dar și ONG-urile afiliate lor, nu reușesc deja a treia zi să scoată în stradă mai mult de câteva zeci de persoane, în mare parte ong-iști, pentru a protesta împotriva ca cetățenii să-și aleagă direct deputații.

Moderatorul protestului, ong-istul Arcadie Barbăroșie, cunoscut anterior pentru afilierea cu PLDM, care este de asemenea și soțul Danielei Terzi-Barbăroşie din partidul Maiei Sandu, a încercat să încălzească mulțimea cu slogane împotriva proiectelor de modificare a sistemului electoral, însă reacția participanților a fost destul de anemică.

Reamintim că, în primele două zile de protest numărul participanților a fost de circa 100 de persoane, și în toate zilele pot fi observate aproximativ aceleași fețe. Unele portaluri au comparat prezența la protest cu numărul de semnături colectate de PD întru susținerea sistemului uninominal. “Proporția dintre criticii modificării sistemului electoral, care au ieșit duminică la acțiunea de protest și cei peste 850.000 de cetățeni care au semnat în favoarea unor schimbări ale sistemului politic este de unu la 10.000”, au scris unii jurnaliști.

Reamintim că, zilele trecute și minoritățile sexuale s-au alăturat protestelor împotriva modificării sistemului electoral, organizate de unele partide de opoziție și de câteva organizații neguvernamentale afiliate lor.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By