Un angajat al serviciului migraţional al MAI din Transnistria, reținut. A vrut să mituiască un polițist cu 500 de euro

mita

Un bărbat din orașul Grigoriopol, angajat al serviciului migraţional al MAI al autoproclamatei republici moldoveneşti nistrene, în grad de locotenent-major de miliţie, a fost reținut de angajaţii CNA, după ce a fost prins încercând sa mituiască un polițist cu 500 de euro.

La 8 aprilie curent, în postul vamal intern, satul Pîrîtas, r-l Dubăsari, angajaţii IP Dubăsari au stopat un automobil de model VW „TOUAREG”, condus de un bărbat de 26 de ani.

După controlul vehiculului, polițiștii au depistat opt butelii a câte 30 de litri fiecare cu un lichid incolor şi miros specific alcoolului etilic, fără careva acte.

11

Astfel, a fost pornită o procedură contravenţională, iar automobilul a fost recunoscut în calitate de corp delict. Pentru a nu documenta cazul și pentru a elibera mijlocul de transport, bărbatul i-a oferit șefului Serviciului investigarea fraudelor economice din cadrul IP Dubăsari 500 de euro. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a sesizat CNA și PA.

Astfel, la 17 mai, a fost organizat un flagrant în care acesta i-a oferit poliţistului suma promisă, moment în care a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în privința lui urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 325 alin. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unități convenționale.

You may also like

Comments are closed.

By