Suedia va elimina controalele de identitate la graniţa cu Danemarca

denmark-imposes-stricter-border-controls-to-regulate-influx-of-migrants-photo-by-sean-gallup-getty-images

Guvernul Suediei a anunţat, marţi, că va elimina controalele de identitate pentru persoanele care intră în ţară din Danemarca, măsuri impuse în luna ianuarie a anului trecut pentru controlarea fluxului de imigranţi, notează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Suedia a introdus controalele la frontiere după ce peste 160.000 de persoane au solicitat azil în 2015. Măsura a necesitat o exceptare de la normele Uniunii Europene privind libera circulaţie, care urmează să expire pe 11 mai.

Ridicarea controalelor de identitate va pune capăt întârzierilor cu care se confruntă mii de navetişti transfrontalieri. Guvernul suedez este convins că decizia nu va duce la creşterea numărului de solicitanţi de azil, care a scăzut la mai puţin de 30.000 în 2016.

În timp ce verificarea documentelor de identitate în trenuri, autobuze şi feriboturi care vin din Danemarca se vor încheia, vor fi introduse controale mai stricte la frontiera suedeză, inclusiv sporirea supravegherii video, cercetarea autovehiculelor cu raze X şi verificarea plăcuţelor de înmatriculare.

Potrivit autorităţilor suedeze, persoanele care vor intra în ţară vor trebui să prezinte documentele care le oferă acest drept, nu numai cartea de identitate.

You may also like

Comments are closed.

By