14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

STOP API – organizație care promovează falsul

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Așa-numita „presă independentă”, care de fapt până recent s-a hrănit din banii lui Vlad Filat furați de la Banca de Economii, precum și cea care este finanțată în continuare de oligarhii Țopa încearcă luni să dreagă busuicul arătând că anumite instituții media nu ar fi prezentat numărul real de persoane care a participat duminică la mitingul de protest organizat de cinci partide politice. Mai mult, această „presă” se arată deranjată că alți colegi de breaslă au scris că protestul a fost organizat de forțe politice. Ori, acest lucru a fost menționat duminică chiar de la tribună, menționându-se clar că a fost vorba de cinci partide.

„STOP FALS” a titrat luni Asociația Presei Independente criticând faptul că o mulțime de instituții de presă a scris în ajun despre protestul organizat de partide politice. Însă chiar dacă aceste partide au încercat să se ascundă după niște organizații neguvernamentale, chiar de la tribună s-a anunțat că la protest participă cinci partide. În plus, fiecare din aceste partide a organizat conferințe de presă în care a chemat oamenii să participe la miting, de la tribună se anunța când vin delegații care reprezentau anumite partide. Deci, cine a spus minciuni?

Iar API nu spune nimic de falsuri atunci când cei de la Europa Liberă spuneau în direct că participă „sute de mii de persoane”.

O scurtă evaluare a instituțiilor de presă care au preluat mesajul API demonstrează că este vorba de aceeași presă de partid: Ziarul de Gardă (ziar afiliat lui Filat în trecut), Unimedia (despre care media a scris ca a fost cumpărată și apoi finanțată din banii furați de la Banca de Economii) Europa Libera (care a dat știrea falsă că sunt sute de mii de oameni în stradă) Ziarul Național (fondat de Vlad Filat și Ion Rusu, nașul său și care acum se află la limita existenței, după ce a secat pompa cu bani). Iar despre media-holdingul condamnaților Țopa, în frunte cu Jurnal TV, nici nu mai merită de amintit.

Acum, Consiliul de Presă ar urma să se autosesizeze în legătură cu falsurile proliferate de aceste instituții de presă. Dar e puțin probabil…

sursa: today.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img