Secretarul general al Internaționalei Socialiste apreciază intenția PDM de schimbare a actualului sistem electoral din Moldova

plahotniuc

Președintele Internaționalei Socialiste, cea mai puternică formațiune politică la nivel global, Luis Ayala i-a transmis un mesaj de mulțumire liderului PDM Vlad Plahotniuc pentru rolul important pozitiv pe care îl joacă pentru dezvoltarea Republicii Moldova, menționând în mod special modul în care au fost organizate debaterile asupra proiectului de lege privind votul uninominal.

Într-un mesaj adresat liderului PDM, președintele Internaționalei Socialiste remarcă rolul important al PDM și al lui Vlad Plahotniuc personal pentru dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova. „În numele Internaționalei Socialiste, vă trimit Dvs și Partidului Democrat din Moldova salutări și felicitări pentru rolul important asumat în dezvoltarea unei viziuni comune pentru Moldova, care este modernă, democratică și care contribuie la stabilitatea și creșterea economică, iar, în același timp, dezvoltă relații noi și productive între Moldova, UE și comunitatea internațională în general”.

În continuare, Luis Ayala se referă la proiectul votului uninominal, salutând atât proiectul cât și modul în care au fost organizate dezbaterile asupra acestuia. „Vreau să transmit aprecierea și recunoștința noastră pentru dezbateri deschise și sincere, în care majoritatea covârșitoare a țării este angajată, încadrând eforturile actuale ale PDM de a avansa un proces de reformă a sistemului electoral, cu propuneri și obiective care  să implice toți cetățenii Moldovei și care sunt aproipiate de interesele lor”, se mai arată în mesaj.

De asemenea, liderul Internaționalei Socialiste remarcă rolul important al PDM în coaliția de guvernare. „Dorim să evidențiem dedicația și contribuția importantă a  PDM pentru a aduce schimbări pozitive pentru Moldova, și, în special, rolul său important în favoarea progresului și stabilității politice, care este încă și mai vizibil astăzi, când partidul dumneavoastră conduce coaliția de guvernare”.

Iar la final, liderul Internaționalei Socialiste îl asigură pe Vlad Plahotniuc, dar și pe Partidul Democrat de sprijinul total al acestei roganizații, cea mai reprezentativă, nu doar la nivelș european, dar și mondial. ”Eu Vă transmit cele mai bune urări de succes pentru Dvs și PDM în eforturile dumneavoastră importante și vă asigur că în toate aceste eforturi, Partidul Democrat din Moldova, și Dvs personal ca liderul acestuia, puteți conta pe deplin pe solidaritatea camarazilor dumneavoastră din această familie mondială a Internaționalei Socialiste”, se arată în finalul mesajului președintelui Internaționalei Socialiste, Luis Ayala adresat liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Internaționala Socialistă este organizația mondială a partidelor social-democrate, socialiste și muncitorești, reunind 153 astfel de organizații politice din întreaga lume. Internaționala Socialistă există în forma actuală din anul 1951, când a fost restabilită cu ocazia Congresului de la Frankfurt.

Partidul Democrat din Moldova este membru al Internaționalei Socialiste din anul 2012. În luna martie curent, Vlad Plahotniuc a fost ales în calitate de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste.


sursa: hotnews.md / foto: privesc.eu

 

You may also like

Comments are closed.

By