22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Recomandările poliției pentru minivacanţa din aceste zile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Majoritatea cetățenilor și copiii au intrat în minivacanţă, pentru patru zile, iar Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o serie de recomandări pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

Începând de astăzie și până marți seara (6 – 9 mai) ofițerii de patrulare vor intensifica activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului pentru a preîntâmpina producerea de accidente în circulaţie.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să păstreze limita de viteză, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie și pe ceilalți participanți la trafic, și să nu conducă în stare de ebrietate.

Părinţilor le recomandă să discute deschis cu copilul lor, despre cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcește, asiguraţi-vă că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora. Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc (dispariţie, accidente de circulaţie, răniri, etc). Explicaţi-le copiilor că nu trebuie să se îndepărteze de casă şi nu trebuie să intre în discuţii cu persoane străine.

INP recomandă pietonilor să respecte câteva reguli de circulaţie:
– circulaţi doar pe trotuar, iar drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga;
– dacă circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare, iar într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi sporiţi-vă atenţia;
– traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni sau unde sunt instalate semafoare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img