PSRM, PAS și PDM, cotate cu cele mai mari șanse de a accede în viitorul Legislativ, arată datele celui mai recent sondaj

sondaj

Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat sunt forțele politice care ar accede cu siguranță în viitorul Parlament, potrivit celui mai mare sondaj realizat vreodată în Republica Moldova, pe un eșantion de peste 12 mii de persoane.

Astfel, în cazul alegerilor parlamentare, PSRM ar acumula 39%, PAS – 15, iar PDM – 8 %, care este în continuare creștere, după cum au menționat autorii studiului.

PCRM și PPDA sunt la limita pragului electoral, cu 6%

Premierul Pavel Filip a devenit unul dintre politicienii în care cetățenii au cea mai mare încredere, clasându-se pe locul doi, după președintele Igor Dodon. Urmează liderul PAS, Maia Sandu.

Raportul de cercetare a fost efectuat de către una dintre cele mai prestigioase companii americane din domeniu, cu birouri în cele mai importante orașe din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre ”Lake Research Partners”, o companie specializată în cercetări publice și strategii politice, fondată în anul 1995.

Din cadrul companiei fac parte specialiști cu o înaltă calificare profesională, care, de-a lungul timpului, au oferit consiliere pentru companii de advocacy, grupuri de sindicate, organizați neguvernamentale, dar și pentru companii private, fundații și agenții guvernamentale. Compania este una dintre cele mai dezvoltate din Statele Unite ale Americii, cu birouri în statele Washington, DC, New York și California.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By