Protestul de astăzi – „un eșec relativ al opoziției”

fbb584bd-603a-498c-8291-55fd1265d2a3

Protestul de astăzi, organizat de partidele din opoziție și pretinsa societate civilă a fost un eșec. De această părere este analistul politic, Corneliu Ciurea.

„Este un eșec relativ al opoziției, care de altfel se ascunde după așa numiți lideri ai societății civile, dar care în realitate promovează aspirațiile acestor partide extraparlamentare. Cred că în raport cu acele peste 800 de mii de semnături colectate de PDM, numărul protestatarilor este foarte mic. Este clară intenția organizatorilor de a încălzi publicul și de a crește treptat numărul protestatarilor, dar cred că nu doar timpul este de vină și această prezență modestă a protestatarilor reflectă starea de spirit din societate, care nu consideră că pentru moment aceste proteste sunt necesare”, a declarat Corneliu Ciurea, scrie publika.md

PUBLIKA.MD amintește că pe parcursul săptămânii trecute partidele de opoziție și câteva ONG-uri au organizat proteste zilnice, la care au participat doar câteva zeci de persoane. Asta în timp ce în susținerea modificării sistemului electoral, PDM a adunat peste 850.000 de semnături.

Sondajele de opinie publică arată că majoritatea cetățenilor doresc modificarea actualului sistem electoral.

Totodată, Parlamentul a votat, în prima lectură, cu 74 de voturi din cei 81 de deputați prezenți la ședință, comasarea proiectelor privind votul uninominal și sistemul mixt.

Proiectul a fost expediat Comsiei de la Veneția pentru examinare. Avizul experților va fi prezentat în luna iunie.

foto: privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By