Plahotniuc: PL a intrat în campania electorală

cf93e785-3da0-467c-86a5-64567feca03e

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a comentat plecarea liberalilor din coaliția de guvernare. În cadrul briefingului săptămânal al PD, Vlad Plahotniuc a declarat că decizia luată de conducerea PL are legătură cu viitoarele alegeri care vor avea loc în 2018.

„Am desprins două motive care au determinat această decizie: Unu – este legat de factorul emoțional. Doi – este legat de posibila dorință a liberalilor de a-și reface forțele, fiind în opoziție, în perspectiva alegerilor din 2018. Faptul că colegii liberali au plecat în opozitie nu schimbă nimic în situația apărută în justiție. Acest pas le oferă un anumit confort în viitoarea campanie electorală. Reformele nu mai pot fi amânate. Suntem înclinați să credem că liberalii au utilizat evenimentele de la Primărie (n.r. reținerea primarului Dorin Chirtoacă) ca un pas politic strategic – de a pleca de la guvernare și de a merge în opoziție. Am anticipat plecarea PL de la guvernare de mult timp. Colegii din PL doreau ca reforma Guvernului să se facă mai târziu”, a spus Plahotniuc.

Totodată, liderul PD a menționat că, indiferent de plecarea PL, coaliția rămâne funcțională.

„Coaliția activează în continuare. PD va face reformele, la care s-a angajat, până la capăt. Oamenii vor simți beneficiile reale ale acestor reforme. Suntem pregătiți să facem față provocărilor și să susținem Guvernul”, a declarat liderul PD.

Democratul a mai menționat că PD nu critică și nici nu judecă decizia colegilor din PL.

„O respectăm. Am avut un parteneriat politic foarte bun, am votat legea anticorupție, legile care au securizat sectorul financiar-bancar, reforma pensiilor. Sper că vom colabora politic pe alte proiecte”, a conchis Plahotniuc.

You may also like

Comments are closed.

By