Plahotniuc: După ce s-a compromis, opoziția se ascunde „după fusta” ONG-urilor

plahotniuc v

Partidul Democrat respectă dreptul opoziției de a protesta împotriva schimbării sistemului electoral, dar va lua în calcul opinia majorității populației care este clar în favoarea unui nou sistem, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

„PDM respectă dreptul oricăruia de a-și spune opinia, cât și dreptul celor câțiva oameni care protestează. și comparative avem în același timp peste 850 de mii de semnături colectate de la cetățenii care doresc schimbarea sistemului de vot. Avem cinci sondaje în ultimele luni care demonstrează că oamenii vor schimbarea sistemului electoral”, a declarat el.

Totodată, Plahotniuc a criticat comportamentul opoziției care se ascunde „după fusta” ONG-urilor.

„Este grav că opoziția dă dovadă de atâta lașitate și nu-și asumă deschis modul în care luptă împotriva cetățenilor, faptul că nu vrea să le dea dreptul să-și aleagă deputații, după ce tot ei, cei din opoziție, le cereau oamenilor să lupte pentru introducerea sistemului uninominal, pentru schimbarea sistemului electoral.

Este o rușine să te ascunzi acum după fusta unor ONG-uri pe care le-ai politizat și ai compromis societatea civilă și ai antrenat-o în lupte politice ca să te ajute să te menții pe agenda politică”, a declarat liderul PDM.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By