PERCHEZIȚII şi reţineri la agenţii de TAXI

Taxi cab sign

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu colaboratorii INI al IGP efectuează 30 de percheziţii în mun. Chişinău la o serie de agenţi economici care gestionează agenţii de taxi. În cadrul operațiunii, mai multe persoane au fost reținute.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, o serie de agenţi economici, în perioada anilor 2014-2016, nu au achitat impozitele faţă de bugetul de stat în proporţii deosebit de mari. Prejudiciul cauzat bugetului public naţional este de aproximativ 15 milioane lei. Potrivit PCCOCS, agenții economici au inclus în documente contabile, fiscale şi financiare date vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, fie prin tăinuirea unor obiecte impozabile.

Sancţiunea articolului prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

You may also like

Comments are closed.

By