Percheziții la suporterii clubului de fotbal FC Zimbru Chișinău

images-cms-image-000014758

Angajații IP Strășeni în colaborare cu ofițerii de la Direcția Crime Grave a INI au efectuat în dimineața zilei de astăzi mai multe percheziții în Capitală care i-au vizat pe suporterii clubului de fotbal FC Zimbru Chișinău. În cadrul perchezițiilor au fost descoperite mai multe arme, muniții, cagule, dar și o uniformă de polițist, potrivit Today.MD.

În urma operațiunii au fost reținute două persoane pentru 72 de ore.

„Doi tineri cu vârste de 25 și 26 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore, iar mâine aceștia urmează să se prezinte în fața instanței de judecată pentru a le fi eliberat mandat de arest pentru 30 de zile. În cadrul perchezițiilor, la domiciliile acestora au fost depistate 2 bite din lemn, 4 cagule, 2 cuțite de luptă, 2 pistoale pneumatice, 10 cartușe pentru armă de vânătoare, 7 perechi de mănuși de luptă, droguri și o uniformă de gală de polițist. Cum a ajuns uniforma de polițist acasă la suspecți, urmează să se stabilească în cadrul anchetei”, a declarat pentru sursa citată Diana Sochircă, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Investigații.

În total au fost efectuate 17 percheziții pe mai multe adrese din Capitală. Suspecții, cu vârste de până la 30 de ani, sunt vizați într-un dosar penal pornit în baza articolul 151 (Vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii) și articolul 287 (Huliganismul) al Codului Penal, după ce la data de 5 noiembrie 2016 au participat la o confruntare violentă cu fanii clubului FC Sheriff Tiraspol într-o pădure de pe traseul Leușeni-Chișinău, pe teritoriul raionului Strășeni.

You may also like

Comments are closed.

By