Percheziții la Edineț în „dosarul medicilor implicaţi în distribuirea drogurilor”

18622727_1002451433219095_654750678_n

La 20 mai curent, ofiţerii Direcţiei „Antidrog” în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate și Cauze Speciale au efectuat măsuri speciale de investigaţii  în privinţa a doi bărbaţi în vârstă de 34 şi respectiv 38 de ani, domiciliaţi în oraşul Edineţ, membrii unui grup infracţional.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate de poliţie la domiciliile suspecţiilor au fost depistate: un sac cu 7 kg de marijuana, un gram de subutex, seminţe de marihuana în valoare de 350 mii de lei,  un revolver, un automat AK-74  cu calibru de 5.45,  două încărcatoare cu 57  de cartuşe,   170 de cartuşe de 5.44-7.62mm, o granadă F-1 cu focos, o baioneta pentru Ak-74, două arme de vânătoare una din ele fara acte, cealaltă cu acte expirate şi  49 – de cartuşe „Melcaşca”.

La moment, s-a iniţiat procedura de căutare a suspecţilor. Aceştia, anterior au fost condamnaţi pentru tâlhărie.

Totodată, poliţiştii au verificat şase farmacii din oraşul Edineţ, unde au fost ridicate 16 reţete medicale eliberate de medicul narcolog reţinut.

Reamintim că, cinci persoane, printre care doi medici au fost reţinuţi fiind suspectaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională implicată în distribuirea diferitor tipuri de droguri.

La 17 mai curent, în rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii efectuate de către ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii de urmărire penală ai Direcţiei Generale Urmărire Penală a IGP au reţinut un medic narcolog din cadrul unui spital raional din nordul ţării şi un medic-rezident din cadrul unui spital din mun. Chişinău. Aceştia, sunt suspectaţi că ar fi eliberat reţete, cu impresiunile ştampilelor şi semnătură, fără însă a fi completate. Ulterior, le transmiteau capului grupării criminale, după care ultimul, împreună cu alţi doi complici, introduceau în conţinutul acestora denumirile preparatelor cu efect psihotrop şi în baza acestora procurau respectivele medicamente din farmacii, pentru ca ulterior să le realizeze consumatorilor de droguri contra plată.

În rezultatul percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor au fost depistate şi ridicate droguri (aproximativ jumătate de litru de metadonă,  haşiş, amfetamină, pastile ”Subutex”,  pastile cu efect psihotrop, reţete medicale ştampilate, cântare de scară medie, telefoane mobile care ar fi folosite în activitatea infracţională, o armă de vânătoare cu ţeava lisă, deţinută ilegal,  muniţii.  

În total au fost scoase din circuit ilegal droguri în sumă de 650 000 lei.

Totodată, la domiciliul unuia dintre medici au fost depistate mijloace băneşti în sumă de peste 70000 lei, care se presupune că provin din activitatea infracţională.

Suspecţii sunt reţinuţi, iar  în privinţa lor urmând a fi solicitată aplicarea măsurii arestării preventive. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By