PERCHEZIȚII la brokeri vamali și la companii de taxi (UPDATE)

Procuratura PCCOCS

UPDATE: 11.14 // Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu colaboratorii INI al IGP efectuează 30 de percheziţii în mun. Chişinău, la o serie de agenţi economici care gestionează agenţii de taxi.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că o serie de agenţi economici în perioada anilor 2014-2016, prin includerea în documente contabile, fiscale şi financiare a datelor vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile, a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, fie prin tăinuirea unor obiecte impozabile, nu au achitat impozitele faţă de bugetul de stat în proporţii deosebit de mari, astfel prejudiciul cauzat bugetului public naţional este de aproximativ 15 milioane lei.

Concomitent, de către PCCOCS au avut loc mai multe reţineri a persoanelor implicate.

10.07 // Procurorii anticorupție în colaborare cu Serviciul Vamal fac astăzi zeci de percheziții la companiile unor brokeri vamali, informează Dechide.MD.

În același timp, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale
efectuează zeci de perchezitii la agenţi economici care prestează servicii de taxi, într-o cauză penală deschisă pentru evaziune fiscală.

You may also like

Comments are closed.

By