PDM despre „protestul” de azi: Câteva zeci de persoane vs 850 de mii de cetățeni

protest2(1)

La solicitarea unor instituții de presă, Partidul Democrat a venit cu o reacție față de protestul organizat astăzi de opoziție. În declarație, se menționează că PD respectă opinia celor câteva zeci de persoane, așa cum trebuie respectată și opinia celor 850 de mii de cetățeni care au semnat pentru schimbarea sistemului electoral.

În aceeași declarație, PD condamnă faptul că partidele din opoziție participante la protest se ascund cu lașitate după câteva ONG-uri pe care le-au politizat și le folosesc împotriva cetățenilor, care-și doresc să aleagă deputații în mod direct la viitoarele alegeri.

”Respectăm opinia celor câteva zeci de participanți care s-au pronunțat astăzi împotriva schimbării sistemului electoral și împotriva dreptului cetățenilor de a-și alege deputații în mod direct, așa cum aleg primarii și președintele țării. Trebuie însă să fie respectat de către opoziție și dreptul celor 853 de mii de cetateni care au semnat pentru schimbarea sistemului electoral, care nu mai vor ca politicienii să le impună pe cine să voteze în viitorul Parlament.

Pe de altă parte, este regretabil că partidele din opoziție participante la protest se ascund cu lașitate după câteva ONG-uri pe care le-au politizat și le folosesc împotriva cetățenilor, care-și doresc să aleagă deputații în mod direct la viitoarele alegeri. Aceste partide nu au compromis, doar ideea de protest, dar azi au încercat din nou să compromită și ideea de societate civilă”, se spune în reacția PDM.

Amintim că astăzi că Platforma DA și PAS au organizat un protest împotriva modificării sistemului electoral la care au participat doar circa 100 de persoane.

You may also like

Comments are closed.

By